Att passera en kunglig livmoder räcker inte

Medierna skär inte av den hand som föder dem.

I en demokrati vinner man auktoritet genom kompetens, intelligens och folkets val. Inte för att man passerat en kunglig livmoder. Tyvärr levererar tidningarna sällan kritiska, objektiva artiklar om monarkin eftersom de flesta tidningar tjänar så mycket pengar på denna trista såpopera .

Som en kollega på pressklubben nyligen  sa: man kan ju inte skära av den hand som föder en. Följden av det resonmemanget är då att vi har en korrupt press. Stefan Thelander skrev i en insändare i  DN förra veckan och föreslog  att familjen Bernadotte kunde flytta till Skansen där andra icke användbara och uttjänta saker visas upp. Där kan de arbeta som värdfamilj och visas upp för fotografering.

Inte så dumt. Den halva miljard som svenska folket skulle spara kan användas vård, skola och omsorg eller något annat bra. Enda frågan är om Skansen tar emot familjen med tanke på vad kungen ordagrant sa i TV2  den 9 juni  i nyhetssändningen kl 21. ”Jag värnar om bra djurskydd – bra djurskydd ger bra kött”…”Jag ska börja föda upp biffkor nu”.

 

Christina Nilsson

Egen företagare, journalist och moderat

Östermalm i Stockholm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.