Olle Nykvist föreslås leda republikaner

Olle Nykvist föreslås bli ny ordförande för Republikanska föreningen.

Republikanska föreningens valberedning föreslår att Olle Nykvist väljs till ny ordförande på föreningens kongress den 17 april. Olle Nykvist, 29 år, är organisationsutvecklare för Centerpartiet och bor i Solna.

– Det är oacceptabelt att offentliga ämbeten går i arv. Sveriges medborgare borde ha inflytande i att utse vår statschef och jag anser att kompetens borde väga tyngre än blodsband. Det är med en stor ära som jag ställer upp som ordförande för Republikanska föreningen. Om jag får medlemmarnas förtroende ska jag aktivt föra föreningens talan utåt och stärka opinionen för republik, säger Olle Nykvist, som föreslås bli ny ordförande för Republikanska föreningen.

– Olle Nykvist är mycket samhällsengagerad och har stor kompetens avseende politik och påverkan. Vi är glada att han vill leda arbetet med att förändra Sveriges statsskick i demokratisk riktning. Med praktisk erfarenhet av arbete med mediakontakter, organisationsutveckling och ledarskap kommer han att förstärka Republikanska föreningen och driva på införandet av republik, säger Jenny Grenander, som är sammankallande i Republikanska föreningens valberedning.

Republikanska föreningens nuvarande ordförande Ulf Bergström har avböjt omval.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.