Bidra till en större och starkare kampanj för republik i Norge

Ditt stöd behövs för att göra den republikanska rörelsen i Norge större och starkare. Detta gynnar också oss republikaner i Sverige.

Vi i Republikanska föreningen har goda kontakter med våra norska vänner i Norge som republikk. Vi var med när deras republikanska rörelse grundades 2011. Nyligen, i september 2022, deltog fyra svenska republikaner på en norsk republikkongress i Oslo. Då skrevs också en gemensam debattartikel som publicerades i bland annat Stavanger Aftenblad. En svensk version finns att läsa i exempelvis Värmlands Folkblad.

Nu behövs ditt stöd för att göra den republikanska rörelsen i Norge större och starkare! En framgångsrik kampanj i Norge gynnar också oss republikaner i Sverige.

Den norska kampanjen ska genomföra en nystart, men de behöver ekonomiskt stöd. Pengarna ska användas för att skaffa en professionell webbplats (se deras nuvarande hemsida, så förstår du) som möjliggör en starkare kampanj med upprop, insamlingar, nyhetsbrev och betallösningar.

För att kunna hjälpa våra norska vänner så startar vi nu en insamling. Alla som vill kan bidra. Varje bidrag – stort som litet – är förstås välkommet! Hur mycket kan du bidra med? Hjälp Norge som republikk genom att skänka pengar på något av följande sätt:

Swish: Skicka valfritt belopp till 123 319 84 05 och ange “Norge” i meddelanderaden.

• Plusgiro: Betala in din gåva till plusgiro 114 96 91-6 och skriv “Norge” i meddelandet.


Målet är att samla in 15 000 kronor, som är hälften av de pengar som behövs för satsningen. Republikanerna i Norge samlar in lika mycket, även om de har betydligt färre medlemmar.

Utan ditt stöd blir inte den republikanska rörelsen i Norge framgångsrik. Stort tack för ditt bidrag!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.