2019 – ett stort steg närmare republik

2019 har varit ett framgångsrikt år för Republikanska föreningens kamp för alla svenska barn och medborgare. Republikanska föreningens ordförande, Ulf Bergström, blickar tillbaka på året som gått och sammanfattar detta i ett urval nedan.

2019 har varit ett framgångsrikt år för Republikanska föreningens kamp för alla svenska barn och medborgare. Hovet har gjort reträtt och använt våra argument om att ge mer frihet till några barn i ”kunga”-familjen. Samtidigt är det bara ett första steg och dubbelmoralen blir alltmer tydligt; varför ska det inte gälla Estelle Utanefternamn? Barnkonvention och rätten till efternamn, rätten till att växa upp utan beväpnade Säpo-vakter från vaggan till graven kommer att bli en än mer jobbig sak att hantera i en rättsstat.

Republikanska föreningens ordförande, Ulf Bergström, blickar tillbaka på året som gått och sammanfattar detta i ett urval nedan.

Några axplock:

  • Republikanska föreningen har ompositionerat sig och betonar nu mer sin roll som Sveriges största förening för grundläggande demokratiska värderingar i samhället; alla medborgares lika värde, jämlikhet och offentlighetsprincip.

”Vi kommer att fortsätta att kämpa för alla svenska barn och medborgare och vara en blodigel även 2020, vi är och ska vara en jobbig och återkommande plåga för ett bättre samhälle, för offentlighetsprincip, på partierna och alla som blundar för dubbelmoralen i vår grundlag. Alla medborgare ska ha lika värde. Alla svenska barn och medborgare ska kunna drömma om att bli svensk statschef, oavsett namn, läggning, religion eller bakgrund. Alla svenskar oavsett om de talar skånska, gotländska, norrländska eller småländska ska kunna bli Sverige statschef på 2020-talet. Det kommer att bli självklart. Det är demokratins värderingar och politik på riktigt”, avslutar Ulf Bergström.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.