Ny talesperson för Republikanska föreningen

Alireza Akhondi har utsetts till talesperson för Republikanska föreningen.

Republikanska föreningens styrelse har utsett Alireza Akhondi till ny talesperson. Akhondi, som till vardags är riksdagsledamot (C), har nyligen valts in som ledamot i Republikanska föreningens styrelse och får nu ett tydligt uppdrag med att stärka det opinionsbildande arbetet för ett avskaffande av monarkin.

– Jag känner mig mycket hedrad över detta uppdrag att ha blivit utsedd till Republikanska föreningens talesperson. Opinionsbildning är en central del i vägen framåt för att utveckla allmänhetens intresse kring konstitutionella frågor.

– Med Alireza Akhondis breda politiska plattform kommer han i sin nya roll att var viktig för att nå ut med Republikanska föreningens budskap till allmänheten såväl som in i riksdagen. Samtidigt kan jag som ordförande fokusera mer på att stärka det interna arbetet så att föreningen står stark i svensk debatt, avslutar Republikanska föreningens ordförande Olle Nykvist.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.