Niclas Malmberg vald till ordförande

Republikanska föreningens medlemmar har valt Niclas Malmberg till ny ordförande.

Republikanska föreningens kongress har i dag, den 22 april, valt den tidigare riksdagsledamoten Niclas Malmberg till föreningens nya ordförande. Niclas Malmberg är 52 år och bosatt utanför Uppsala.

– Jag kommer att bjuda in statschef Carl Gustaf Bernadotte till ett möte för att diskutera de ändringar av grundlagen som behöver förberedas i väntan på republikens införande. Det är de närmaste åren som vi har möjlighet att förändra grundlagen och skapa ett fullt ut demokratiskt statsskick. Sveriges medborgare har möjlighet att låta den nuvarande statschefen gå i pension och passa på att avskaffa monarkin, säger Niclas Malmberg, ny ordförande för Republikanska föreningen.

– Jag uppmanar alla politiker att visa ledarskap och driva opinion i frågan – inte bara populistiskt följa den. Vårt statsskick förtjänar att diskuteras mycket mer. Nu måste varje tillfälle tas för att föra fram det fullständigt absurda med arvsmonarkin, avslutar Niclas Malmberg.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.