Ny ordförande för Unga republikaner

Unga republikaner har haft kongress och valt en ny ordförande.

På Unga republikaners kongress den 19 november valdes Wille Forselius, som är från Linköping, till ny ordförande. En nyvald styrelse kommer nu med ny kraft att leda Unga republikaner framåt.

– En ny förbundsstyrelse är vald och vår ambition är att sprida vårt budskap starkare än någonsin. Avgående ordförande Mark-Amadeus Chivu lade grunden för senaste årets framgångar och vi ska fortsätta på den banan vi påbörjade. Det är fantastiskt roligt att få förtroendet att leda förbundet mot en framtid utan monarki, för den kommer. Vi ska synas mycket mer än vi gör i dag och rikta in oss på sociala medier – där unga finns. Vi måste påminna varandra om att Sverige skulle bli bättre utan monarki., säger Unga republikaners förbundsordförande Wille Forselius.

Den nya förbundsstyrelsen består utav:
Wille Forselius, förbundsordförande, Linköping
Mark-Amadeus Chivu, styrelseledamot, Upplands-Väsby
Ina Jönsson, styrelseledamot, Trelleborg
Kevin Oraee, styrelseledamot, Linköping

Unga republikaner är Republikanska föreningens ungdomsförbund. De driver frågan om arvsmonarkins avskaffande och införande av republik i Sverige.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.