Republikaner manifesterar i Nyköping

Republikanska föreningen har en kampanjdag i Teaterparken i Nyköping torsdagen den 9 februari.

Torsdagen den 9 februari kampanjar Republikanska föreningen i Nyköping i samband med att Carl Gustaf Bernadotte besöker staden för att ”fira” att han har varit Sveriges icke-valda statschef i 50 år.

– Vi tycker inte att det är något att fira att Sverige har haft samma icke-valda statschef i hela fem decennier. Carl Gustaf Bernadotte blev statschef enbart för att han föddes i en utvald familj och för oss är det en viktig demokratisk grundregel att offentliga ämbeten inte ska gå i arv, säger Republikanska föreningens generalsekreterare Magnus Simonsson.

Republikanska föreningen har sin kampanjdag i Teaterparken i Nyköping från klockan 10:00 torsdagen den 9 februari. Där ska föreningens medlemmar prata med medborgare, dela ut flygblad och kampanja på andra sätt.

– Till vår republikanska kampanj är alla välkomna oavsett börd eller samhällsställning, säger Mikael Eriksson, som är kontaktperson för Republikanska föreningen i Södermanland.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.