Insamling för film om kunglig kleptokrati

Republikanska föreningen vill samla in pengar så att vi kan göra en kortfilm om kunglig korruption. Din gåva hjälper till att göra det möjligt!

Vi vill ge mer uppmärksamhet till de avslöjanden som Thomas Lyrevik har gjort i boken Den kungliga kleptokratin. Carl XVI Gustaf, hans familj och hovet använder den svenska staten som privat kassakista. De har lyckats undgå eller sätta sig över lagar och regler, offentlig insyn, kontroll och varje form av ansvarsutkrävande.

Tillsammans med bokförlaget och en professionell filmare ska vi nu ta fram en kortfilm om kunglig kleptokrati för att sprida i sociala medier. Vi ser filmen som en möjlighet att skapa ökad kännedom om den korruption som pågår. På Sveriges väg mot ett mer demokratiskt statsskick finns ett före och ett efter Den kungliga kleptokratin.

Filmen ska spelas in under slutet av april och början av maj. Den kommer sedan att vara klar för spridning i början av juni. Tillsammans finansierar vi de tekniska produktionskostnaderna för framtagandet av filmen. Kostnaden är 25 000 kronor plus moms.

Hur mycket kan du bidra med? Varje bidrag räknas!

Swish: Skicka valfritt belopp till 123 319 84 05 och ange “Kortfilm” i meddelanderaden.

Plusgiro: Betala in din gåva till Plusgiro 114 96 91-6 och skriv “Kortfilm” i meddelandet.

Tack för din gåva. Tillsammans gör vi Sverige till en modern demokrati!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.