Ola Möller (S) vill avskaffa monarkin

Riksdagsledamoten Ola Möller (S) från Helsingborg föreslås bli ny ledamot i Republikanska föreningens styrelse.

Republikanska föreningens valberedning har presenterat sitt förslag till ny styrelse. En av de nominerade är riksdagsledamoten Ola Möller (S) från Helsingborg. Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningens digitala kongress den 17 april.

– Jag är glad att jag föreslås ingå i Republikanska föreningens styrelse. Att bli vald till ett uppdrag känns alltid rätt. Därför är jag missnöjd med att Sveriges statschef ärver sitt ämbete. Alla offentliga ämbeten ska vara öppna för alla medborgare, säger Ola Möller.

– Ola Möller kommer att bidra till styrelsens arbete både med sin kompetens från riksdagen och med en stor föreningserfarenhet. Hans engagemang för att avskaffa monarkin har redan visat sig under republikanska träffar i riksdagen. Jag är mycket glad över att han vill vara med och bidra i arbetet för ett modernare statsskick, säger Jenny Grenander, som är sammankallande i Republikanska föreningens valberedning.

– Monarkin hör hemma i historieböckerna. Dagens system borde vara otänkbart i alla demokratiska stater, även i Sverige. Demokratin ska fortsätta utvecklas och avskaffandet av monarkin är nästa steg, avslutar Ola Möller.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.