Hovet gör barnafödsel till pr

Monarkin som statsskick bygger på att det avlas barn inom en kunglig familj.

Hovets pr-avdelning har återigen kallat till presskonferens med anledning av att ett barn har fötts. Detta är logiskt då monarkin som statsskick bygger på att det avlas barn inom en kunglig familj och att dessa barn kan användas i ett politiskt pr-arbete. Carl Philip Bernadottes son är nummer fem i den svenska tronföljden och har därmed en teoretisk möjlighet att bli en framtida statschef i Sverige.

– Hovet slarvar aldrig bort det pr-värde som födelsen av ett barn ger. Jag hoppas bara att fler medborgare genomskådar detta mediaspektakel och att det väcker tankar om det orimliga med monarkin, säger Republikanska föreningens ordförande Yasmine Larsson.

– Det är absurt att vårt lands främsta företrädare ska födas fram inom en utvald familj. Republikanska föreningen anser att Sverige behöver ett modernare och mer demokratiskt statsskick. Offentliga ämbeten ska inte gå i arv, avslutar Republikanska föreningens ordförande Yasmine Larsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.