”Med republik mot tantmodet!”

Med republik skulle vi slippa se tantmode av sorten kärringhattar med matchande pumps, handväskor och dräkter på unga, snygga tjejer.

Med republik skulle vi slippa se tantmode av sorten kärringhattar med matchande pumps, handväskor och dräkter på unga, snygga tjejer.

Överklassbrats av simpel smågangstersort skulle slippa bli uthängda i media efter att ha hånglat in sig i kungahuset och stackars Vickan skulle slippa förnedrande uppdrag som att klippa band och posera med barn och pansarvagnar i löjliga utstyrslar typ stridsmundering och folkdräkt.

Hur monarkin påverkar demokratin?

I en tid där media fördummar och större utrymme och journalistisk möda ägnas åt att bevaka kungahuset och hur de klär sig, vilka de umgås med och vilka de hånglar med, än att bevaka den lilla människan och hennes rättigheter, där är det viktigt att ta bort en urgammal och mäktig symbol för ärvd överklassmakt.

När får vi republik?

Det kommer att ta sin lilla tid, men vi är på väg. Under sker hela tiden. Berlinmurar kan falla, Mandela blev president, Parker kommer att ta över världen och jag kan tänka mig att bli president. Mitt tips är att vi har republik inom ett kvartssekel.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.