Kungafamiljen borde inte vara omutbar

Pressmeddelande från Republikanska Föreningen (RepF)

Pressmeddelande från Republikanska Föreningen (RepF)
Tisdagen den 14 september 2010

Kungafamiljen borde inte vara omutbar

Svensk valrörelse har drabbats av undfallenhet för monarkin när ingen av partiledarna säger sig vara beredda att ändra mutlagstiftningen så att kungafamiljen omfattas av samma lagstiftning som andra medborgare. Detta leder både till rättsosäkerhet och demokratiunderskott med olikheter inför lagen.

– Att muta en statsminister är straffbart, men att muta kungen är straffritt. Medan båda blocken i valrörelsen kampanjar för modernitet och framåtrörelse, leder försvarandet av kungens immunitet till ett omodernt samhälle med en tillbakagång av sämre demokrati. Partiledarna fokuserar mer på att fjäska för monarkin än att leva upp till demokratins viktigaste värderingar om allas lika värde och människors likhet inför lagen, säger generalsekreterare Mona Abou-Jeib Broshammar i Republikanska Föreningen.

Medan kungafjäsket fortskrider i samhället växer Republikanska Föreningen med en ström av nya medlemmar. Alla dessa 7400 medlemmar är överens om att folkmassa är viktigare än arvsmassa och att kompetens ska gå före arv. Därför är vi republikaner!

Republikanska Föreningen är en partipolitiskt och religiöst obunden förening som verkar för införandet av republik på demokratisk väg. För mer information besök webbportalen:
http://www.repf.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.