Årets kungafamilj – en glamorös tävling

Sara Lejderman lanserar en ny teveprogramidé.

Alla vet egentligen att monarkin är odemokratisk. Men en stor del av svenska folket verkar alltjämt villiga att förbise det.

Låt oss erkänna: det är trots allt väldigt intressant med kändisar. Kul att läsa skvallertidningar och kolla in tjusiga klänningar, snofsiga hattar, gulliga bebisar och studera smygtagna bilder från lyxiga båtsemestrar. Svenska folket känns inte riktigt redo att släppa taget om denna pompa och ståt – även om ingen kan redogöra vad vare sig ”pompa” eller ”ståt” egentligen är för något. Kanske är det för svårt att sluta knarka detta odemokratiska gift bara sådär, rakt av? Abstinens är faktiskt inte att leka med!

Vi svenskar är väldigt förtjusta i att rösta på kändisar och blivande kändiskar i olika sammanhang, vi har exempelvis Melodifestivalen, Idol och Let’s Dance.

Vad sägs om att ordna ytterligare en glamorös tävling där olika familjer gör auditions för att komma med i Årets Kungafamilj?

Svenska folket får på bästa sändningstid åtnjuta en rad spännande deltävlingar med kittlande utslagsmoment och rösta fram den familj som får flytta in i slottet under det kommande året. Självklart med ett omdebatterat poängsystem man kan rasa över på nätet.

Årets Kungafamilj vinner varsin krona designad av någon hypad konstnär som de sedan får lämna över till nästa års segrare i tävlingen. En given succé!

Vem har numret till Christer Björkman?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.