Kampanja själv mot bebishysterin

Fem saker du kan göra när rojalismen står dig upp i halsen.

1. Dela!

Du hittar Republikanska föreningen på Facebook, Twitter, Instagram och Google+. Vi kommer att uppdatera flitigt under barnafödandet. Gå in då och då och gilla och dela det vi har skrivit.

2. Sponsra vår helsidesannons

Vi ska synas med en annons i någon av de stora dagstidningarna. Läs mer här. Insamlingen är avslutad!

3. Skriv i din lokaltidning eller i sociala medier

Skriv personligt eller principiellt om arvsmonarki och fjäsk. Det behövs både korta och långa texter – folk läser tidningen på olika sätt. Använd gärna våra argumentationsstolpar som inspiration. Ge dig gärna in i debatter i sociala media. Vägled gärna de som håller med dig till vår medlemsanmälan.

4. Beröm en journalist

Skicka ett vänlig ord till de journalister och skribenter som törs sticka ut och vara kritiska. Får de bara rojalistiskt gnäll i inkorgen, kommer de kanske inte orka vara kritiska nästa gång.

Och tvärtom, förstås: om någon skriver översvallande och okritiskt om kungahuset, kontakta personen i fråga och be om en mer kritiskt granskande artikel nästa gång. Det är ingen självklarhet att en födsel av en tronarvinge ska behandlas som en klang- och jubelföreställning. Det är ett kontroversiellt statsskicket det handlar om, inte om bebisar.

5. Bär din knapp och berätta att du är medlem i Republikanska föreningen

Sätt din medlemsknapp på jackan! De du möter kommer garanterat att se den tydligare än annars – just för att monarkin är på tapeten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.