Frigör den nyfödde prinsen från bojorna

Jenny Grenander skriver i Expressen med anledning av det senaste prinsdopet.

”Efter helgens bröllopsyra fortsätter den kungliga hysterin med nyheten att Madeleine Bernadotte och Chris O’Neill nedkommit med en son. Det är alltid en sann lycka när det föds ett barn och självklart är även vi glada över att barn och mamma mår bra.

Men detta barn är inte som alla andra barn, han är den sjätte i den svenska tronföljden. Att födas som prins med ett förutbestämt liv kan verka privilegierat och glamouröst. Men han har också att vänta sig en särskild uppfostran, för att anpassas in i rollen som kunglig. Hans barndom kommer att kantas av ett antal bestämmelser som strider mot barns rättigheter”, skriver Republikanska föreningens Jenny Grenander i Expressen.

Hon fortsätter:

”För oss som republikaner önskar vi den nyfödde ett liv med samma fri- och rättigheter som vi tillskriver alla andra nyfödda. För oss är det en självklarhet att barnkonventionen som garanterar varje barns rätt till privatliv ska respekteras.”

Läs hela artikeln i Expressen här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.