Vår första generalsekreterare

Republikanska föreningen bygger organisationen med sin första anställda sedan organisationen bildades.

Mona Abou-Jeib Broshammar tillträdde som generalsekreterare för Republikanska Föreningen måndagen den 15 mars. Hon blir historisk som den första generalsekreteraren för föreningen och kommer att stärka arbetet för att införa republik i Sverige.

– Republikanska Föreningen har det senaste året närmast fördubblat medlemsantalet. Nu har vi rekryterat en generalsekreterare, som ska bygga upp ett kansli och kämpa för att ännu fler sluter upp bakom tanken på ett modernt statskick, säger Peter Althin, ordförande för Republikanska Föreningen.

Mona Abou-Jeib Broshammar har sin bakgrund som opinionsbildare och utredare i fackligpolitiska påverkansorganisationer, Regeringskansliet och statliga myndigheter. Hon brinner för demokrati- och rättvisefrågor och har en bred erfarenhet av demokratiarbete såväl nationellt som internationellt.

– Jag ser fram emot att arbeta för Republikanska Föreningen, där vi tillsammans vill göra Sverige till en demokrati fullt ut. Fokuset på kungahuset i dag är underhållning och bröllopsyran. Under ytan bubblar dock ett missnöje och en dold tystnad som säger att monarkin både är förlegad och orättvis, säger Mona Abou-Jeib Broshammar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.