Jonas Wikström är ny kampanjombudsman

Del i nysatsning på opinionsbildning och medlemsvärvning.

Jonas Wikström ska vässa Republikanska föreningens kampanjverksamhet. Han kommer närmast från en tjänst som kommunikatör på tidningen Karriär, en av de större svenska fackförbundstidskrifterna.

– Republikanska föreningen har över 11 000 medlemmar och ett växande stöd i opinionen. Fler medlemmar har gett ökade ekonomiska resurser och gör att vi kan förstärka vårt kansli med en kampanjombudsman, som ska bistå styrelsen och generalsekreteraren i det opinionsbildande politiska arbetet. Vi räknar med att detta kommer att snabba på införandet av republik, säger Republikanska föreningens ordförande Yasmine Larsson.

– Jag vill vara med och stärka det republikanska projektet framöver och har idéer om kommunikativa strategier. Republikanska föreningen måste fortsätta förtjäna en plats i debatten genom ett grundjobb som handlar om egen kunskapsproduktion och tydliga ställningstaganden i rätt frågor vid rätt tidpunkt, säger Republikanska föreningens nya kampanjombudsman Jonas Wikström.

Republikanska föreningen drog igång verksamheten 1997 och samlar nu fler republikaner än någonsin. För närvarande har föreningen 11 251 medlemmar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.