Ovanliga tider kräver ovanliga åtgärder

Världen är i pausläge, men precis som till exempel Rädda Barnen så pausar inte vi. Vi fortsätter vårt arbete för mänskliga rättigheter.

Just nu handlar det mesta om det nya viruset Covid-19. Få människor klarar sig utan att påverkas av antingen hemkarantän, uppsägning eller något annat som kommer i kölvattnet av viruset.

Republikanska föreningen har den senaste månaden ställt in alla offentliga evenemang och kanslipersonalen arbetar tills vidare hemifrån. Vi har övergått till digitala möten. Vi förbereder oss även just nu för nästa styrelsemöte och en verksamhetskonferens, som båda ska ske digitalt den 18 april.

Världen är i pausläge, men precis som till exempel Rädda Barnen så pausar inte vi. Vi fortsätter vårt arbete för mänskliga rättigheter. Det är inget vi kan pausa. Vi arbetar för dig och dina rättigheter under varje dag och året om. Våra värderingar, vårt mål och verksamheten för alla svenska barn och medborgares rättigheter fortsätter lika intensivt, men i denna tid online genom våra digitala plattformar och i sociala medier. Däremot kommer konkurrensen om det mediala att vara lite tuffare och vinklingen något annorlunda.

Vi kan göra mycket, nästan som vanligt, men hemifrån.

  • Vi kan alla skriva debattartiklar.
  • Skriva insändare.
  • Göra inlägg i dina egna sociala medier för att rekrytera medlemmar!
  • Puffa på bland dina vänner och bekanta för insamlingen till skolmaterial om ett modernt Sverige, utan dubbelmoral om alla medborgares samma rättigheter. Det handlar bland annat om #Barnkonventionen och republik vs monarki. Istället för att elever ska lära sig om krigarkungar och få en förskönad bild av det svenska statsskicket vill vi ge en sann bild av det odemokratiska elementet i vårt statsskick. Läs mer här. Vänligen swisha 100 kr, 200 kr eller valfritt belopp till 123 319 84 05. Din gåva kommer att finansiera tryck och distribution. Märk din gåva med ”Skola”.
  • Träffa och prata med dina vänner om ett modernt Sverige, men i digitala möten.

Vi hoppas att ni tar hand om er själva och varandra samt följer myndigheternas anvisningar. Jag ser fram emot att åter träffa er medlemmar på offentliga evenemang när det blir möjligt. Till dess driver vi kampen online för ett modernt och rättvisare Sverige utan dubbelmoral. Där behövs du!

Ulf Bergström, ordförande

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.