Varför är inte KD för republik?

Fler kristdemokrater borde vara republikaner. Det anser Mia Sydow Mölleby.

Fredag och lördag denna vecka samlas Kristdemokraterna till sitt största möte under valåret i Göteborg. Republikanska föreningen är på plats för att övertyga fler kristdemokrater om fördelarna med republik.

– För många kristdemokrater är alla människors lika värde grundbulten i deras ideologi. Det anser jag borde tala för ett starkare stöd för republik inom Kristdemokraterna. Monarkins grund utgör den raka motsatsen, nämligen att vissa människor som föds är mer värdefulla än andra, säger Republikanska föreningens ordförande Mia Sydow Mölleby.

– Republikanska föreningen har en monter på Kristdemokraternas kommun- och landstingspolitiska dagar i Göteborg de kommande dagarna. Vi förväntar oss goda samtal med kristdemokrater från hela landet och hoppas få fler att ta ställning för republik. Ska alla människors lika värde respekteras kan inte Sveriges högsta offentliga ämbete gå i arv inom en utvald familj, säger Magnus Simonsson, som är generalsekreterare i Republikanska föreningen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.