Svenska republikaner i London

Tillsammans med våra brittiska vänner vill vi visa att det finns både opposition mot och alternativ till monarkin.

Sex företrädare för Republikanska föreningen och Unga republikaner är i London den 18-21 maj för att delta i republikanska aktiviteter i samband med bröllopet mellan Harry Mountbatten-Windsor (även känd som ”prins Harry”) och Meghan Markle.

– Vi är i London för att delta i de aktiviteter som vår brittiska syskonorganisation Republic arrangerar. Tillsammans med våra brittiska vänner vill vi visa att det finns både opposition mot och alternativ till monarkin, säger Unga republikaners ordförande Aza Cheragwandi.

– Dessutom kommer vi att delta i ett europeiskt republikanskt möte tillsammans med representanter från andra länder som ännu har kvar monarki. Vårt nätverk, Alliance of European Republican Movements, bildades i samband med Victoria Bernadottes bröllop i Stockholm år 2010. Samarbetet syftar till att göra Europa fritt från monarkier, avslutar Magnus Simonsson, generalsekreterare för Republikanska föreningen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.