Republikaner ger stöd till Hatt

Nu ger sig Republikanska Föreningen in i debatten om vem som ska bli partiledare för Centerpartiet. Anna-Karin Hatt är den enda av partiledarkandidaterna som i en färsk undersökning svarat att hon är republikan.

Nu ger sig Republikanska Föreningen in i debatten om vem som ska bli partiledare för Centerpartiet. Anna-Karin Hatt är den enda av partiledarkandidaterna som i en färsk undersökning svarat att hon är republikan. Föreningen anser att det är viktigt att framträdande politiker gör tydliga ställningstaganden i frågan om vårt statsskick.

– Monarkins vara eller inte vara har seglat upp som en tydlig skiljelinje mellan de två främsta huvudkandidaterna till partiledarposten i Centerpartiet. Annie Lööf har tydligt uppgett att hon är rojalist, medan Anna-Karin Hatt lika tydligt har deklarerat att hon inte är för ärvd makt. Ur republikansk synvinkel är Anna-Karin Hatt den mest lämpade kandidaten, säger Republikanska Föreningens ordförande Peter Althin.

Republikanska Föreningen har via Twitter frågat de tre huvudkandidaterna till att efterträda Maud Olofsson som partiledare för Centerpartiet om var de står i republikfrågan. Anders W Jonsson har efter sex dagar ännu inte svarat.

– Republikanska Föreningen är partipolitiskt obunden, men vi påverkar gärna politiska partier i republikansk riktning. De centerpartister som är engagerade i frågan om statsskickets grunder vet nu var de främsta kandidaterna står, avslutar Peter Althin.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.