Larsson och Pålsson leder Republikanska föreningen

Republikanska föreningens kongress omvalde i dag Yasmine Larsson, riksdagsledamot (S) från Helsingborg, som ordförande för föreningen.

Republikanska föreningens kongress omvalde i dag Yasmine Larsson, riksdagsledamot (S) från Helsingborg, som ordförande för föreningen. Till ny vice ordförande valdes Anne-Marie Pålsson, docent i nationalekonomi och före detta riksdagspolitiker (M), från Lund.

– Efter ett fantastiskt första år som ordförande är jag stärkt för fortsatt strid för republik. Jag tycker det är kul att få förnyat förtroende att leda föreningens arbete för ett demokratiskt statsskick, säger Yasmine Larsson, ordförande för Republikanska föreningen.

– Monarki strider mot grundläggande principer för hur ett samhälle ska vara utformat såsom allas lika värde och står i vägen för en verklig demokrati grundad på maktdelning. Jag är stolt över att vara republikan och det är en ära att få ingå i styrelsen som vice ordförande, säger Anne-Marie Pålsson, ny vice ordförande för Republikanska föreningen.

Den nyvalda styrelsen i dess helhet:
Yasmine Larsson, ordförande, Helsingborg, 28 år. Riksdagsledamot för Socialdemokraterna.
Anne-Marie Pålsson, vice ordförande, Lund, 65 år. Docent i nationalekonomi och tidigare riksdagsledamot för Moderaterna.
Jenny Grenander, ledamot, Skarpnäck, 37 år. Biträdande enhetschef på Akademikerförbundet SSR.
Bengt Hall, ledamot, Lund, 72 år. Före detta folkhögskolerektor.
Johan Kaluza, ledamot, Karlstad, 29 år. Doktorand i företagsekonomi vid Karlstads universitet.
Erik Nordblad, ledamot, Bagarmossen, 34 år. Fotograf.
Anders Nordström, ledamot, Uppsala, 71 år. Före detta lärare och skolledare inom folkhögskolan.
Erland Eriksson, ersättare, Piteå, 66 år. Facklig företrädare för Kommunals sektion i Piteå, styrelseuppdrag i ABF-norr samt fritidspolitiker för Socialdemokraterna.
Ulla Holm, ersättare, Uppsala, 79 år. Docent i pedagogik och legitimerad psykolog.

Anne-Marie Pålsson är nyvald i styrelsen. Övriga är omvalda.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.