Årets republikan 2010

Lars Ohly och Sydsvenskans ledarredaktion är årets republikaner i Sverige.

Lars Ohly (V) och Sydsvenskans ledarredaktion får i år dela på utmärkelsen Årets republikan. Eftersom republikfrågan fått extra mycket uppmärksamhet i år vill Republikanska Föreningen prisa flera.

Republikanska Föreningen har aldrig fått så mycket uppmärksamhet som under år 2010. Medlemsantalet har ökat kraftigt och föreningen är nu Europas största republikanska organisation. Priset till årets republikaner delades ut på föreningens kongress i Stockholm lördagen den 13 november av vice ordförande Magdalena Streijffert.

Vänsterpartiets partiordförande Lars Ohly tilldelas priset för att han är den enda partiledare för ett riksdagsparti som på ett väldigt tydligt sätt markerat att han är republikan.

Sydsvenskans ledarredaktion får priset för att de tydligt tar ställning för en monarkifri stat. De är en konsekvent och frekvent republikansk röst i samhällsdebatten.

– Vi hoppas att pristagarna känner stolthet och ökat stöd för sina tydliga och konsekventa republikanska linjer, säger Magdalena Streijffert, vice ordförande för Republikanska Föreningen.

Stort grattis till våra pristagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.