Reform bidrar till republik

Republikanska föreningen lanserar en ny tidskrift.

Republikanska föreningen lanserade i oktober 2011 en ny tidskrift, riktad till opinionsbildare och medlemmar. Tidskriften har fått namnet Reform och är en del av föreningens satsning för att snabba på införandet av republik i Sverige. Kraftigt ökande medlemsantal har gett föreningen mer resurser. Samtidigt flyttas gränserna för vad journalister vågar skriva om kungahuset fram.

– I vår strävan att fördjupa demokratin och införa republik tar vi nu nya tag. Tidningen Reform innebär ökad spridning av vårt budskap. Jag känner stor stolthet och glädje inför detta, säger Republikanska föreningens ordförande Peter Althin.

– På några få år har Republikanska föreningens medlemsantal ökat från 2 500 till omkring 8 000. Ökningen fortsätter när monarkin uppmärksammas, oavsett om det är bröllop eller skandaler. Kungligt ståhej väcker republikanen i många människor. När stödet för monarkin minskar och medierna inte längre behandlar hovet med silkesvantar kan en reform ligga närmare i tiden än vad vi anar, säger Reforms redaktör Lars Jonsson.

Läs första numret av Reform här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.