Republikaner satsar lokalt i Örebro

Välkommen på REpublik – republikanskt forum i Örebro den 19 oktober!

Lördagen den 19 oktober samlas demokratiaktivister för jämlikhet, mänskliga rättigheter och antikorruption, det vill säga för republik, i Örebro. Det är Republikanska föreningen som genomför en nationell satsning som kallas REpublik – republikanskt forum i Örebro.

REpublik – republikanskt forum
Datum: 2019-10-19
Tid: 13:30-17:00
Plats: ABF Örebro, Fredsgatan 18, Örebro

– Demokratiförespråkare från hela Sverige samlas i Örebro på lördag för att vi visa att det finns en demokrati för 2000-talet, där alla medborgare är lika värda. Alla medborgare ska kunna drömma om att bli svensk statschef. Det hela handlar om att vårt land måste ta steget mot en modern demokrati, med jämlikhet, mänskliga rättigheter för alla medborgare och antikorruption på riktigt, säger Republikanska föreningens ordförande Ulf Bergström.

I samband med forumet kommer en lokalavdelning av Republikanska föreningen att bildas i Örebro. Föreningen har drygt 240 medlemmar i Örebro med omnejd.

Republikanska föreningen är en politiskt obunden organisation som vill avskaffa monarkin. Den startades 1997 och har över 10 000 medlemmar i hela landet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.