Republikaner får tips i Madrid

I dag åker en delegation från Republikanska föreningen till Madrid för överläggningar med andra republikanska rörelser.

I dag, den 13 april, åker en delegation från Republikanska föreningen till Madrid för överläggningar med andra republikanska rörelser från Europas sista kungadömen. Konferensen inleds med en omfattande demonstration för republik torsdagen den 14 april och avslutas lördagen den 16 april.

– Under konferensen kommer vi att få lära oss mer om kampanjtekniker från brittiska republikaner, som bland annat har varit framgångsrika med att lyfta fram kostnaderna med monarki. Även vikten av att vinna politiskt stöd från partier och parlamentariker kommer att avhandlas, säger Jenny Grenander, internationell sekreterare i Republikanska föreningens styrelse.

Konferensen arrangeras av spanska republikaner för Alliance of European Republican Movements, en paraplyorganisation som bildades i Stockholm år 2010. Samarbetet syftar till att göra Europa fritt från monarkier.

– I Spanien finns ett mycket stort stöd för en förändring av statsskicket. Landet har varit en republik, men monarkin återinfördes av diktatorn Franco. Den republikanska rörelsen i Spanien är stark och jag ser fram emot att få med mig idéer på hur vi kan snabba på införandet av republik i Sverige, säger Republikanska föreningens generalsekreterare Magnus Simonsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.