Vi söker kommunikationsstrateg / opinionsbildare

En driven och erfaren kommunikationsstrateg som ska utveckla opinionsbildningen och driva arbetet med föreningens strategi för republik.

Republikanska föreningen har över 11 000 medlemmar och ett växande stöd i opinionen. Nu söker vi en driven och erfaren kommunikationsstrateg som ska utveckla opinionsbildningen och driva arbetet med föreningens strategi för republik. Är du kreativ och initiativrik och samtidigt strukturerad och leveranssäker? Då är du rätt person. Vi ser gärna att du har arbetat i en medlemsorganisation och har djup förståelse för en verksamhet där medlemmar och förtroendevalda är de som är uppdragsgivare.

Till skillnad från landets högsta offentliga ämbete är tjänsten öppen för alla att söka. Vi tänker oss dock att du har följande kvalifikationer:

  • Högskoleutbildning med relevant inriktning (kommunikation, journalistik och/eller statskunskap).
  • Vana av att jobba som kommunikatör, gärna från partipolitik eller arbete i intresseorganisation.
  • Erfarenhet av att leda större och mindre projekt.
  • Erfarenhet av att arbeta med layoutprogram, webbpubliceringssystem, sociala medier och/eller tidningsproduktion.
  • God förmåga att analysera politik och medier.
  • Stilistisk skicklighet i kombination med förmåga att snabbt kunna leverera texter.

Att jobba för Republikanska föreningen innebär att arbeta med en av Sveriges mest grundläggande demokratiska frågor. För oss är opinionsbildning med fokus på det digitala och på förtjänad media prioriterad. Du har tillsammans med generalsekreteraren ett övergripande ansvar för föreningens löpande kommunikation och bistår styrelsen i dess opinionsbildande och politiska arbete. Republikanska föreningen erbjuder ett inspirerande och engagerande uppdrag med spännande kontakter mot medborgare, journalister, politiker och många intresserade medlemmar.

Tjänsten är på heltid och placerad i Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse, dock tidigast den 1 januari 2018. Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal med IDEA.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till info@repf.se senast den 30 november. I ärenderaden skriver du ”Ansökan kommunikationsstrateg”. Frågor om tjänsten besvaras av ordförande Yasmine Larsson på 072-538 41 94 eller generalsekreterare Magnus Simonsson på 076-871 77 22.

Republikanska föreningen är en partipolitiskt och religiöst obunden förening som verkar för införandet av republik.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.