Fel att namnge stadsbuss efter Daniel Westling

Pressmeddelande från Republikanska föreningen i Örebro.

I dag har Örebro kommun gått ut med vilka örebroare vars namn ska pryda stadsbussarna i staden. En av dem är Daniel Westling, som visserligen är född i Örebro, men som flyttade härifrån redan som barn. Republikanska föreningen i Örebro tycker det är fel att namnge en buss efter honom.

– Daniel Westling må vara född i Örebro men vad han har uträttat i staden, eller överhuvudtaget, är inte tillräckligt för att namnge en buss efter honom. Man kan fråga sig vad för reklam det ger Örebro att namnge en buss efter någon vars föräldrar flyttade härifrån ganska omgående efter personens födelse. En hyllningsgala till monarkin för två år sedan, en kärleksstig som inte ens invigdes av de som fick den och nu detta – Örebro kommun väljer att tämligen ensidigt hylla den svenska monarkin och dess representanter. Sverige förtjänar ett demokratiskt statsskick och det borde Örebro kommun uppmärksamma, säger John Johansson, talesperson för Republikanska föreningen i Örebro.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.