Ge “Republik!” i julklapp till en riksdagsledamot

Swisha 150 kronor till 123 319 84 05 och skriv “Riksdagen” i meddelandefältet. Då får en riksdagsledamot boken Republik! i julklapp av dig.

‼️ Tips! Upplys en riksdagsledamot. Donera 150 kronor och ge boken Republik! till en riksdagsledamot i julklapp.

💡 Du har antagligen bra koll på varför monarkin ska avskaffas. Alla människor känner dock inte till argumenten, inte heller alla makthavare på toppnivå.

📘 Därför vill Republikanska föreningen upplysa den nyvalda riksdagen genom att ge alla 348 riksdagsledamöter (alla utom mig – jag har redan ett exemplar) boken Republik! av författaren Bengt Hall i julklapp. Det gör vi genom en insamling.

💳 Swisha 150 kronor till 123 319 84 05 (mottagare) och skriv “Riksdagen” i meddelandefältet. Du kan också betala till plusgiro 114 96 91-6.

💶 För 150 kronor ser du till att en bok blir skickad, med ditt namn på ett blad i boken. För 300 kronor blir det såklart två böcker. För 1500 kronor upplyser du tio riksdagsledamöter.

👩‍🏫 Vilken fin symbolik det skulle vara om Republikanska föreningen upplyser hela riksdagen om hur demokratin kan utvecklas!

🌎 Som riksdagsledamot vet jag att många riksdagsledamöter har bra koll, men i Republik! har Bengt Hall samlat och aktualiserat fakta om monarkin och argument för ett modernt och demokratiskt statsskick. Resultatet är en bok som är lättfattlig och användbar för de som vill veta mer om Sveriges statsskick, demokratins framväxt, statschefens ställning och uppgifter, såväl som massmedias roll.

☀️ Med ditt stöd får vi en bättre upplyst riksdag, som står bättre rustad för att argumentera för ett avskaffande av monarkin. Tack för ditt bidrag!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.