30 sep 2019, KL. 18.00

Föreläsning i Stockholm: Den kungliga kleptokratin

Välkommen till denna intressanta föreläsning av författaren Thomas Lyrevik, som skrivit boken Den kungliga kleptokratin

Jag kommer

Den 30 september bjuder Republikanska föreningen i Stockholm in till ett anförande av författaren till den uppmärksammade boken ‘Den kungliga kleptokratin’ Thomas Lyrevik, med anslutande frågestund och diskussion. Det är ett kulturprogram i samarbete med Folkuniversitetet.

Lyrevik är f d statssekreterare i Kulturdepartementet, departementsråd i Finansdepartementet samt VD för Riksteatern och utkom i december 2018 med sin mycket gedigna, väldokumenterade och grannlaga genomlysning av det svenska kungahuset ur ekonomisk, juridisk synvinkel etc. och uppdagade därvid ett stort antal anmärkningsvärda förhållanden samt en tidigare okänd systematik i det svenska kungahusets förehavanden. Framställningen är därtill historiskt mycket välförankrad och ger i flera avseenden en värdefull och intressant bild av hur förhållandena utvecklats över tid, framförallt från 1800 och framåt.

Boken har bland annat recenserats i Aftonbladet (https://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/9maOaq/roffarna-pa-slottet) och även varit föremål för en debatt i Expressen TV (https://www.expressen.se/tv/nyheter/kungligt/svenska-kungahusets-tillgangar–uppseendevackande-eller-inte/).

Föredraget äger rum på Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45, Stockholm.

Varmt välkommen!

ANDRA KOMMANDE EVENT NÄRA DIG

Det finns inga händelser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, krönikorna och uppropen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skickas ut en gång i månaden.