22 mar 2021, KL. 18.00

Republikanska föreningen Stockholms läsklubb

Välkommen till Republikanska föreningen Stockholms läsklubb våren 2021!

Jag kommer

Har du tröttnat på monarkin och vill förstå hur den kungliga familjen använder sin ställning för att berika sig?

Välkommen till Republikanska föreningen Stockholms läsklubb där vi under några möten i vår bjuder in till digitala samtal om det vi läser i Thomas Lyrevik bok ”Den kungliga korruptionen – kort om svensk kleptokrati”. Det är kortversionen av Lyreviks stora granskning ”Den kungliga kleptokratin”.

Kleptokrati är när en stats högsta företrädare använder sin ställning för korrupt berikning, ett förhållande som vanligtvis förknippas med diktaturer. I sin bok ”Den kungliga kleptokratin” hävdar Thomas Lyrevik att detta även sker i dagens demokratiska Sverige. Den svenska monarkin har lyckats undgå eller sätta sig över lagar och regler, offentlig insyn, kontroll och ansvarsutkrävande och därmed under lång tid systematiskt skaffat sig betydande förmögenheter. Boken finns i två utgåvor där vi kommer att utgå ifrån kortversionen.

Författaren Thomas Lyrevik kommer att ge en kort introduktion vid det första tillfället.

Tid: Varannan måndag klockan 18:00-19:30
Plats: Via en läsplatta eller dator nära dig – vi kommer att använda den digitala plattformen Zoom
Preliminärt startdatum: Måndagen den 22 mars (följt av 12 april eftersom påsken kommer emellan)
Max antal deltagare: 15 personer

Välkommen att anmäla dig via e-post till cecilia.da.mata@repf.se eller sms till 070-926 66 99 så skickar vi mer information om hur du kan beställa boken och koppla upp dig till våra Zoom-möten.

Hoppas vi ses!

Republikanska föreningen Stockholm